Blog

s

Pour Over” kaffe

Pour Over” kaffe har de seneste par år været en rasende populær brygningsmetode og  filtre har været med til at give filterkaffen en ny renæssance. Pour over giver giver baristaen fuld kontrol over alle aspekter af kaffebrygningen.

Følgende udstyr bruges:

Hario V60 m. filter

Hario: Buono Kedel

En god vægt

250 ml 93 grader varmt vand

16g nyristet kaffe kværnet til filterkaffe 

En lille kande eller kop.

Hold en samlet trækketid 2½ min.

Fremgangsmåde:

Første skridt:

Skyl filteret og varm dit udstyr op.

Sæt et filter i Hario V60 og placer den oven på den kande du vil brygge i.

Blooming af kaffen

put 16g nyristede bønner i et filter.
Ristede kaffebønner indeholder CO2 som kan give kaffen en lidt grim bismag, man kan fjerne det meste af CO2 indholdet ved at lade kaffen bloome.

Blooming:
start timeren og tilsæt ca. 3 vand (93°) og lad kaffen bloome i 30 sekunder. Brug en ske til forsigtet at røre et par gange rundt i kaffen undervejs.
Alt efter hvor nyristet kaffen er vil du kunne opleve at kaffen hæver sig lidt når der bliver frigivet CO2.
Tommelfingereglen når du bloomer din kaffe er at bruge ca. dobbelt så mange gram vand som du har kaffe.

Tilsæt dernæst 120g vand mere og lad det trække til der samlet er gået et minut.
Herefter tilsætter du de sidste 100g vand til filteret og holder godt øje med timeren. Selve brygning skal samlet ikke tage længere tid en 2½-3 minutter.
Sørg for at holde en samlet gennemløbstid på højst 3 min. Går du over så fjern filteret så du ikke overekstrahere.

Lad kaffen køle lidt

Din pour over kaffe er nu færdig. Når kaffen er færdig med at trække er det en fordel at lade den stå lidt og køle inden du smager på den.
Filterkaffe giver en meget klar kop kaffe, dvs. der kommer rigtig mange smagsnoter frem og nogle af disse kan du ikke smage når kaffen er rigtig varm.

Ingen Kommentarer

Send en kommentar