Bryggemetoder

Stempelkanden er en utrolig populær lille kaffebrygger og et fast inventar i mange danske hjem og med god grund.Selv om stempelkanden ikke er så trendy længere og måske bliver overhalet inden om af andre mere "populære" brygningsmetoder. Så laver den altså stadigvæk ganske glimrende kaffe.Fremgangsmåde:1 l Stempelkande (standard Bodum)Dosering: 54-56g groftmalet kaffeTrækketid: 3½-4 minutter.Klargøring af stempelkandenTjek at kanden er ordentligt ren inden den tages i brug.Gør det til en rutine at gøre kanden ren for hver brygning, så du brygger med helt rent udstyr.Kaffebønner og stempelkandenKøb nyristede hele bønner,...

Pour Over” kaffe har de seneste par år været en rasende populær brygningsmetode og  filtre har været med til at give filterkaffen en ny renæssance. Pour over giver giver baristaen fuld kontrol over alle aspekter af kaffebrygningen.Følgende udstyr bruges:Hario V60 m. filterHario: Buono KedelEn god vægt250 ml 93 grader varmt vand16g nyristet kaffe kværnet til filterkaffe En lille kande eller kop.Hold en samlet trækketid 2½ min.Fremgangsmåde:Første skridt:Skyl filteret og varm dit udstyr op.Sæt et filter i Hario V60 og placer den oven på den kande du vil brygge i.Blooming af...

Denne kaffedrik adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være væsentligt mere koncentreret, både i smag og konsistens. Endvidere er den kendetegnet ved at have et fint lag af gyldent skum på toppen. Dette lag kaldes på italiensk for "crema".Ved at ændre på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen. En person, der mestrer espressobrygningens kunst kaldes en barista.Kilde: WikipediaBryg på EspressomaskineEspresso er elsket af de fleste,...

Kaffebryggeren låner fra flere forskellige brygningsmetoder og kan måske bedst defineres som en krydsning mellem pour-over og stempelkande kaffe.Det vil sige at du med en Clever får en full immersion brygning ( som stempelbryg) samtidig med at du har et filter til at opsamle kaffegrumset.Coffee Dripper er en kaffetragt med åbne/lukke funktion i bunden; tragten er simpel i funktion, men helt fremragende i brygning.Clever Coffee er perfekt til 1 kop og fin til 2 kopper. Til 3 eller flere kopper .. så bliver det...

Aeropressen har længe været populær blandt kaffe enthusiaster da den er utrolig let og hurtig at bruge - samtidig med at rengøringstiden er minimal.Det er en fremragende kaffebrygger der med blotte øje se lidt teknisk ud på den "fysik"agtige måde. Aeropress er bygget i solidt plast og kan bruges hjemme, men er bestemt også egnet til at tage med på studie og job, såvel som sommerhus og de vildeste vandreture. Den kan brygge alt fra lækker blød lys mokka til en fyldig, sød og ren kop...

Fremgangsmåde:Brug 7-9 gram ny ristet kaffe per kop (1.5 dl).Målene på kaffemaskinen svarer ca. til en kop.Kaffens smag topper 1-3 uger fra ristedatoen, så sørg for at se dig godt for, når du køber bønner og husk at opbevare dem lufttæt.Køb efter profil: er du til lys, mellem eller mørke kaffebønner?Kværn dine kaffebønner selv det giver det bedste resultat.Lad ikke kaffen stå i maskinen – så bliver den hurtig bitter.Dosering af kaffe på kaffemaskineDer hvor de fleste kommer i tvivl,...