Kafferistning

Større industriristerier kan ikke altid tilgodese skræddersyede risteprofiler, det kan vi.
Det drejer sig ikke kun om lys eller mørkristede bønner, men i særdeleshed også om hastigheden af temperaturstigning under ristning. Det påvirker smagen voldsomt.
Ved høj temperaturstigning betones syrlighed og bitterhed hvorved krop og sødme mindskes.
Ved lav temperaturstigning betones krop og sødme hvorved syren trækkes i baggrunden.
Jeg har i nær dialog med mine kunder, udviklet mine ristninger således, at der er kaffe for enhver smag.
Hvis du er på udkig efter ”tungsyrlig” kaffe er du havnet det forkerte sted.
Kaffebønner fra Syd- og Mellemamerika ”slowroastes” i op til 15 min. på gennemarbejdede risteprofiler, således at syrligheden i de mellemamerikanske kaffesorter er let og delikat og i Brasilien knapt kan spores. Kaffesorter er mere drikkevenlige med betoning af chokolade og nødder.
De afrikanske kaffebønner ristes på 10-11 minutter til en mellem+ risteprofil, hvorved friskeheden og frugtnoterne bevares, mens mellem+ ristegraden bevirker, at det frugtige er acceptabelt, når den fulde sødme er ristet frem.
Hvis den afrikanske kaffe var ristet som Brasil, ville den blive flad i smagen, og kompleksiteten vil dø.
Opmærksom og præcision under hver ristning, test af kaffens smag og vigtigst ” at lytte til kunderne”, gør at jeg kan levere kaffe for enhver smag og den gode kaffeoplevelse bliver uundværlig og nærværende.